Eten en drinken is voor de recreatiesector een belangrijk onderdeel in de service en het verdienmodel. 2023 wordt een jaar van veranderingen. Welke trends en ontwikkelingen gaan de komende jaren bepalen? Hoe ziet de toekomst van foodservice eruit en waar moet je als bedrijf rekening mee houden? Food Inspiration omschrijft de 7 foodtrends voor het nieuwe jaar.
In dit artikel geeft Food Inspiration een kort overzicht van de trends. Meer achtergronden en duiding vind je in het Food Inspiration Trendreport; een musthave rapportage voor marketeers, consultants, ondernemers en professionals in food en hospitality.
1 Nettopositiviteit
Er is geen mens die wil dat de wereld er morgen slechter uitziet dan vandaag. Toch slaat de gezondheidsbalans van onze planeet al jarenlang negatief uit. Het klimaatprobleem wordt alleen maar groter. En de voedingsindustrie speelt daar een grote rol in. Welke stappen zet de overheid? Wat doen bedrijven? Hoe zorgen we gezamenlijk voor een omslag?
Een selectie van bedrijven in food die een positieve balans op het gebied van ecologie net zo belangrijk vinden als een positieve balans op economisch vlak vind je hier.
2 Eiwittransitie wordt volwassen
De eiwittransitie is eerder een evolutie dan een revolutie. Stapsgewijs sluipen plantaardige vis-, vlees- en zuivelvervangers steeds prominenter de schappen binnen. Geen kok fronst meer zijn wenkbrauwen als iemand een veganistisch menu vraagt. En cateraars gooien het roer om in het streven naar een groter aandeel plantaardige eiwitten op het buffet. Plant-based is volwassen in het aanbod en vindt al heel aardig haar weg naar onze winkelmandjes en menukaarten. Wat wordt de volgende stap?
Verder lezen? Klik voor de andere 5 trends op de button hieronder.