Groot zichtbaar protest tegen btw-verhoging

Tot op het laatst vecht een brede coalitie met onder meer logies tegen de btw-verhoging naar 21 procent. Dat zal voor Prinsjesdag van weinig invloed zijn. De btw-verhoging is meegenomen in de nieuwe plannen van de regering die vandaag officieel naar buiten komen.
 
Een breed bondgenootschap van organisaties uit de cultuur, sport, evenementen, media, boeken en logies voert vandaag actie tegen de btw-verhoging. Aan twee locaties in Den Haag die door de btw-verhoging worden getroffen, op en nabij de koninklijke stoet, wordt tijdens het langstrekken van de koets een ‘kassabon voor de samenleving’ uitgehangen. Vanaf het dak van museum Huis van het Boek en museum Escher in het Paleis wordt in het bijzijn van ervaringsdeskundigen en politici een twintig meter lange banier uitgerold waarop iedereen kan zien wat de financiële gevolgen van de btw-verhoging zijn.
 
Op de vroege ochtend van Prinsjesdag maakt een brede vertegenwoordiging van experts en ervaringsdeskundigen in het bijzijn van pers en politici een statement bij het uitrollen van de kassabon: stop de btw-verhoging. Tijdens dit moment om 8.10 uur voor het Huis van het Boek zijn onder anderen aanwezig: Splinter Chabot (schrijver), Marit Bouwmeester (zeilster), Natascha van Grinsven-Admiraal (directeur ADO Den Haag), Jan Akkermans (hotelier), Jefferson (artiest) en Thomas Bruning (algemeen secretaris NVJ). Politici Rob Jetten, Mohammed Mohandis en Ines Kosti? zullen hierbij ook aanwezig zijn. Even later wordt tijdens het langstrekken van de koets eenzelfde kassabon uitgerold vanaf het dak van museum Escher in het Paleis.

Klik op onderstaande button om verder te lezen bij partner NRIT Media.
Scroll naar top